Més de 1.500 persones passen per la Nit dels Museus

Els equipaments museístics han celebrat el Dia Internacional dels Museus amb desenes d’activitats en què hi han participat 500 persones més

La Nit dels Museus torna a omplir els equipaments culturals de la ciutat. Més de 1.500 persones han visitat els espais museístics oberts fins a les deu de la nit. Fins ara no s’han conegut les xifres d’aquest any, celebrat el dissabte 14 de maig. Si ens fixem en el conjunt d'activitats més enllà de la Nit dels Museus, s'han de sumar 500 persones més, que s’han apuntat a les activitats, i que fan elevar la xifra fins als dos mil participants. En comparació amb el 2018, però, s’han perdut alguns visitants pel camí, llavors se n’havien comptabilitzat 2.700, el 2019, 2.000, i el 2021, prop de 1.000 participants en el conjunt d'actes. Enguany, però, s’ha arribat a les xifres prepandèmiques. Ha estat el moment de la recuperació total de la celebració després de la pandèmia, tenint en compte que l’any passat encara s’obligava a portar mascareta, a fer grups amb cita prèvia i a mantenir les distàncies de seguretat.

Can Serra, Can Marfà, Ca l’Arenas, La Presó, la Nau Gaudí i l’Ateneu Centre Cultural de la Fundació Iluro han estat els equipaments protagonistes de la Nit dels Museus. La celebració s’ha allargat fins al 22 de maig i ha programat activitats de tota mena en altres equipaments com la Casa Coll i Regàs o la Basílica de Santa Maria, que també s’han sumat a la celebració.

La Nit dels Museus és un dels moments més importants de l’any per aquests equipaments culturals de la ciutat.

Informa: M.Gómez