Més de 700 persones inscrites a la Rua de Carnestoltes a 5 dies per la finalització del termini

Les comparses que vulguin apuntar-se a la rua de Carnestoltes poden fer-ho fins aquest proper 10 de febrer. La rua tindrà lloc el dissabte 22 de febrer i recorrerà els carrers més cèntrics de Mataró. L’organització entrega premis en la categoria de Comparses familiars (grups de 3 a 10 persones) i de Comparses Grans (de més de 10 persones). El recorregut sortirà a les 6 de la tarda del Nou Parc Central i baixarà per La Riera fins a la plaça Santa Anna, on se celebrarà el Ball de Nit. A 5 dies per tancar les inscripcions, la participació s’acosta a la de l’any passat, quan van participar a la rua una quinzena de comparses i unes mil persones. A hores d’ara ja hi ha 10 comparses apuntades, el que representa prop de 700 persones.

Com dèiem, les comparses poden participar a la rua en dues categories. La tradicional, que serien les comparses grans, formades per més de 10 persones. I des de l’any passat s’ha afegit la categoria familiar, que pretén que grups d’entre 3 i 10 persones també puguin tenir el seu espai dins del recorregut de Carnestoltes. La comparsa guanyadora en aquesta nova categoria familiar rep un premi de 200 euros. El jurat valora el vestuari, la posada en escena i la originalitat de les comparses participants.

El primer Premi a la millor Comparsa Gran és de 500 euros, el segon de 300 i el també hi ha un premi especial del jurat valorat en 200 euros. El jurat de la Rua de Carnestoltes està integrat per una persona designada per cada una de les comparses grans. Els seus membres avaluen totes les comparses excepte la que representa. L’organització considera que d’aquesta manera es garanteix un sistema plural i representatiu.

Informa: C.Sánchez