Més de 4.000 persones han visitat la Col·lectiva Sant Lluc tot i la pandèmia

La planta baixa de l’Ateneu de la Fundació Iluro ha acollit fins aquest diumenge la Col·lectiva Sant Lluc 2020 formada per 86 obres d’artistes de diferents estils

Tot i les restriccions sanitàries, més 4.000 persones han visitat la Col·lectiva Sant Lluc 2020 que ha tingut lloc a la planta baixa de l’Ateneu de la Fundació Iluro. Aquesta mostra es va inaugurar a principis d’octubre i va arribar al seu final aquest diumenge dia 8 de novembre.

Aquest any, els artistes que formaven la Col·lectiva no han quedat circumscrits només a l’àrea del Maresme sinó que també procedien del Barcelonès o del Vallès. És per això que s’hi ha pogut observar 86 obres de diferents estils. Així explicava la secretària de l’Associació Sant Lluc per l’Art, Isabel Llaquet tot el que es podia trobar a l’exhibició.

Cada any, la mostra commemora artistes que han traspassat recentment. Enguany, es va optar per homenatjar l’escultor i professor Josep Maria Gomis així com a Josep Serra i Lluís Juvinyà.

Una de les grans absències d’aquest any a la Col·lectiva hauran estat les obres dels alumnes que estudien batxillerat artístic a la ciutat. La pandèmia va obligar el tancament de les escoles just en el moment que s’estava fent la tria de les peces que hi participarien. Una iniciativa que fa al voltant de 5 anys que s’està duent a terme i que Isabel Llaquet ha assegurat que tornarà a veure la llum l’any vinent.

Finalment, l’Associació Sant Lluc per l’Art no atura la seva activitat. Des del passat 5 de novembre, han inaugurat una nova exposició a l’Ateneu de la Fundació Iluro titulada ‘Mataró dibuixa. Des del confinament’. Una mostra que, com el seu nom indica, recull dibuixos elaborats durant el confinament.

Informa: L.Sanmiquel / J.Monfort