Més de 1400 alumnes canten a Brossa en el Monumental

El projecte Cantània va néixer fa 20 anys, quan les mestres de música de nou escoles municipals de Barcelona van decidir fer una activitat conjunta. Amb el temps, van aconseguir que s’hi sumessin la resta d’escoles i l’èxit va ser tan gran que el 2002 la Cantània va arribar a d’altres ciutats catalanes. Una d'aquestes ciutats que s'han afegit al projecte és Mataró, on aquest cap de setmana més de 1400 alumnes de Primària de Mataró i Argentona han ofert una cantada centrada en l'obra del poeta Joan Brossa. 

Els preparatius del concert segueixen sempre el mateix esquema. Cada temporada, els serveis educatius de l’Auditori de Barcelona encarreguen la composició d’una obra perquè sigui cantada per alumnes del cicle mitjà i superior de Primària. El tema es treballa tot el curs i el resultat és una actuació com la que s’ha vist aquest dissabte al teatre Monumental. La Cantània d’aquest 2019 està signada pel compositor Eduard Iniesta i està dedicada al poeta català Joan Brossa, amb motiu del centenari del seu naixement.

Segons la directora musical de la Cantània de Mataró, Elisenda Carrasco, l’objectiu de la Cantània és ampliar la formació musical dels alumnes, però també que s’impliquin en els preparatius del concert i que el visquin com a una gran experiència. El repte és posar en comú tot el que han après durant l’any.

La Cantània 2019 va començar el passat 14 de maig i acabarà el proper 6 de juny. Aquest any, a més de Mataró, s’han sumat al projecte ciutats catalanes com Figueres, Olot i Manresa; d’altres d’espanyoles com Saragossa i Burgos, i una de portuguesa, Guimaraes.  Fins a dia d’avui, la Cantània s’ha realitzat a més de 20 ciutats de sis països, tant europeus com americans.  

Informen: B.Doñate / L.Fernández