Lux Fundació tanca la Setmana de Música Antiga més atípica

La formació va oferir un recital amb un assortiment d’obres del Renaixement i el barroc ibèric

La 38a edició de la Setmana de Musica Antiga de Mataró ha abaixat el teló amb el darrer concert d’aquest diumenge. El recital ha anat a càrrec de la formació Lux Fundació, que ha apostat per un repertori farcit de peces del Renaixement i del barroc ibèric.

D’aquesta manera s’han interpretat peces d’autors com Pablo Bruna o Joan Cabanilles. A més, també s’han pogut admirar i escoltar obres anònimes recopilades pel català, encara que madrileny d’adopció, Antonio Martín i Coll. 

Pel que fa a Lux Fundació, aquesta és una formació que neix de la mà d’un grup d’apassionats per la música amb la intenció de compartir la música antiga amb criteris històrics per tal d’apropar-la al gran públic. De fet, anys d’estudi avalen l’objectiu de crear concerts molt acurats, basats en criteris històrics i musicològics, utilitzant instruments originals per als quals va ser creat el repertori en qüestió. D’aquesta manera, es vol transportar els oients a l’Europa  dels segles XVII i XVIII. 

Aquesta edició de la Setmana de Música Antiga ha estat totalment atípica degut a la pandèmia. Aquest fet ha obligat a oferir tots els concerts del cicle via streaming a través  de la web de Cultura de l'Ajuntament de Mataró i per televisió i ràdio a través de Mataró Audiovisual.  L’edició d’aquest any també ha volgut homenatjar la figura d’Anna Comas, exregidora de Cultura de Mataró i una de les impulsores del festival, que va morir el passat juliol.

Informa: Ll.Arcal