L'Orquestra de Mataró interpretarà 'West Side Story' al Liceu i el Palau

També formarà part del programa de Les Santes 2023. L'assistent musical de l'orquestra dirigida per Clàudia Dubé, Jseús Hermosilla, ho ha avançat a l'Entrevista de Mataró Ràdio dedicada al concert que l'Oquestra oferirà diumenge a benefici de Càritas

L'Orquestra de Mataró, en un concert solidari al Teatre Monumental
L'Orquestra de Mataró, en un concert solidari al Teatre Monumental

L'Orquestra de Mataró actua aquest diumenge a l'església de la Parròquia de Sant Josep en un concert solidari per recaptar fons per Càritas amb un repertori que inclou peces de Mozart, Txaikovski i Strauss.

JESÚS HERMOSILLA, assistent direcció Orquestra Mataró

Ho enfocarem sobretot en dues parts, tindrem Mozart i després tindrem Txaikovski. Primer farem “El llac dels cignes”, de Txaikovski. Després farem la simfonia número 40 de Mozart. I a la segona part del concert tindrem la suite del “Trencanous”, que és una suite molt coneguda per tothom. Qui més qui menys tothom reconeix els tems d’aquesta suite.

La col·laboració de l'Orquestra de Mataró amb Càritas és habitual cada any quan s'acosta Nadal. El concert té per objectiu obtenir recursos pels sectors de població més vulnerables que atén Càritas. El públic farà les aportacions que cregui convenient amb un sobre tancat. També hi ha una fila zero amb el Bizum de Càritas.

JAUME GONZÀLEZ, voluntari Càritas Mataró

La Orquestra amb Càritas, aquest any. Això, penso que ja és un agermanament. Un dels objectius del concert són els recursos. Estem en un mes, quan s’apropa Nadal, que és quan tenim més demanda, més necessitats. I per altra banda és el mes que potenciem més per poder tenir més recursos per intentar equilibrar la balança. I el Nadal ens ajuda en aquest tema.

Durant l'Entrevista de Mataró Ràdio, el músic Jesús Hermosilla ha avançat que l'any que ve l'Orquestra dirigida per Clàudia Dubé actuarà en llocs com Montornès i Bigues i Riells. Però la gran notícia és que una orquestra que porta el nom de Mataró actuarà al Gran Teatre del Liceu i el Palau de la Música. Ho farà interpretant la partitura del musical "West Side Story".

JESÚS HERMOSILLA

Per primera vegada l’Orquestra arribarà al Gran Teatre del Liceu, que tocarem al juny, com al Palau de la Música. I això per nosaltres ha estat un premi a la feina de tants anys. Poder arribar pels nostres propis peus fins allà i fer un repertori tan complicat com el que interpretarem, que és “West Side Story”. Serà un programa complicat i el defensarem el millor que puguem. Amb l’Orquestra de Mataró i 150 cantaires que són de l’antiga escola on va estudiar la Clàudia (Dubé).

El musical "West Side Story" també formarà part del programa de Les Santes de l'any que ve amb l'Orquestra de Mataró. A hores d'ara està pendent de concretar l'espai que acollirà el concert.