Lluís Bassat dona sortida a l’obra amagada de Francesc Subarroca

Nova mostra al Museu Bassat en la seva nova temporada expositiva. Una mostra singular, un descobriment de Lluís Bassat que sorgeix a partir d’una trucada. Merche Subarroca, dona de Francesc Subarroca, explica a Lluís Bassat que el seu marit, de 87 anys, té a casa seva, una extensa obra que mai havia vist la llum per voluntat pròpia, uns 5 mil quadres i 10 mil dibuixos.
A partir d’aquí, Bassat va voler comptar amb l’expertesa de la directora del museu Núria Poch i el crític d’art Francesc Miralles per avaluar aquesta obra. Allà, en els seus estudis de Barcelona, descobreixen un fons d’altíssima qualitat de tota la pintura feta per Subarroca des dels 15 anys i fins l’actualitat. Segons Subarroca, no l’havia volgut compartir mai 

La mostra extreta per a la Col•lecció Bassat compta amb 11 dibuixos, dues escultures i fins a 101 quadres, reuneix diferents estils, a mig camí del cubisme i el surrealisme màgic i es podrà visitar fins el 30 de juny. Sota el mateix títol, “L’Obssessió Creativa”, Bassat va encarregar al crític Francesc Miralles un llibre que expliqués aquesta singular història de Francesc Subarroca. Per  a Miralles, l’obra de Subarroca reflexa una síntesi de diferents estils, però amb un estil propi.

Informa: O.Debat/ A.Gual