Lliuren els premis del 89è Concurs de Pessebres

El Casal de la Nova Aliança ha estat l’escenari aquest diumenge del lliurament de premis de la 89a edició dels Concurs de Pessebres de Nadal. El nombre de participants d’aquest any – prop de 60 persones- ha estat similar al de l’edició passada, igual que el nivell dels pessebres presentats. En el concurs s’han premiat tres composicions tradicionals. Per votació popular, s’han endut premi Robert Solà, Toni Lau i la família Mir i Illa. També s’ha reconegut la feina de Joan Minguillón pel seu pessebre en format de diorama, el que vindria a ser la reproducció d’una escena bíblica en 3-D. Però en aquesta categoria, hi hagut poca competència. I és que tot i que moltes famílies coneixen els diorames en el cursos que organitza l’Associació de Pessebristes de Mataró, "és complicat que s’atreveixin a fer-los realitat a casa", com explicava el president de l’entitat, Josep Codina

L’acte va comptar amb la presència de la regidora de Cultura, Núria Moreno, qui va destacar "l’arrelament" d’aquesta tradició gairebé centenària a Mataró.

A més de l’entrega de premis, durant l’acte es va reconèixer la tasca de la resta de participants i es va fer un sorteig de figures de pessebres i de joguines.  Tot plegat va formar part d’un acte concebut com una festa, on també va haver espai per a una actuació de pallassos i la música de la coral La Nota.

Informa: Betty Doñate i Joan Masriera