Llibreries i floristeries fan un balanç positiu del Sant Jordi 2018

Balanç positiu en la venda de llibres aquest Sant Jordi 2018. El procés ha estat la temàtica preferida de molts dels mataronins que s'han acostat aquest dilluns a les parades de la plaça Santa Anna. Al final de la diada han estat diversos els títols que s'han esgotat com "Operació Urnes" de Laia Vicens i Xavi Tedó, "Dies que duraran anys" de Jordi Borràs, "La novel·la de Sant Jordi" de Màrius Serra i "La força del destí" de Martí Gironell, Premi Ramon Llull d'aquest 2018.

Jornada positiva també per als floristes. Les roses han estat les altres protagonistes de la Diada de Sant Jordi. Les vendes han estat similars a les d'altres anys i segons han apuntat des de la floristeria Rita finalment la rosa de color groc no ha aconseguit trencar la tradició de comprar la rosa de color vermell.

Un any més, diverses propostes, com roses de llaminadura o fins i tot rosers, han completat l'oferta de la rosa vermella més tradicional.

 

"La força del destí", de Martí Gironell, el més venut a Catalunya

A nivell de Catalunya, el llibre més venut de ficció en català ha estat “La força d’un destí” del periodista Martí Gironell; seguit de “Jo soc aquell que va matar Franco” de Joan-Lluís Lluís, qui va pronunciar la conferència institucional de Sant Jordi de Mataró. El podi de més venuts de ficció en català el completa “La dona de la finestra” d’A.J. Finn.

En castellà, el llibre més venuts de ficció ha estat “Las hijas del capitán” de María Dueñas. El segon lloc l’ocupa “Patria”, de Fernando Aramburu i en tercer lloc repeteix la novel·la d’A.J. Finn “La mujer de la ventana”.

Pel que fa als llibres de no-ficció en català, el referèndum de l’1 d’octubre ha estat la temàtica més venuda durant el llibre d’ahir, ocupant el primer i el tercer lloc del rànquing amb “Operació Urnes” de Laia Vicens i Xavi Tedó i “Dies que duraran anys” de Jordi Borràs respectivament. Entre mig, el segon llibre més venut en no-ficció en català ha estat “Bon dia, són les vuit”, d’Antoni Basses.

En no-ficció en castellà, els llibres més venuts han estat “Las almas de Brandon”, de César Brandon Ndjocu, “Piel de letra” de Laura Escanes i “España quedó atrás” de Ramón Cotarelo.

 

Informa: C.Sánchez / S.Ruiz