L'espectacle amb segell mataroní "Peiró 42"es podrà veure a l'Institut del Teatre de Barcelona

Després de passar per Mataró, La Jonquera, Prada de Conflent o Madrid, l’espectacle “Peiró 42” tancarà gira de presentació aquest octubre a la Sala d’Argentona i sala Ovidi Montllor de l'Institut del Teatre de Barcelona. De fet, serà sobre l’escenari barceloní serà quan l’espectacle estarà més a prop del lloc on va néixer el anarcosindicalista Joan Peiró: el barri de Sants. Un espectacle relacionat amb el documental produït per la productora mataronina Clack i ho barreja amb música i teatre per explicar la vida de Peiró. La representació, però, va més enllà del a vida de l’anarcosindicalista. Segons Eloi Aymerich, director de l’espectacle, també vol fer generar debat sobre la memòria històrica i els drets de les persones. Un debat actual, però que ja existia durant la vida de Joan Peiró. 

L’espectacle compta amb la participació dels cinquanta músics de l'Orquestra de Mataró, un cor de 23 cantaires creat expressament per a l'ocasió i del duet format per Borja Penalba i Mireia Vives. En l’apartat escènic, hi intervenen Jaume Amatller "Notxa", David Pruna i Izaskun Larrea, tots tres vinculats a l'Aula de Teatre de Mataró.
A Argentona, l’espectacle es podrà veure el 26 d’octubre en el marc de la cinquena setmana de la Memòria Històrica, mentre que al a Sala Ovidi Montllor de Barcelona es podrà veure el 28 d’octubre.