L'Escola Municipal de Música celebra el 10è aniversari amb una programació especial

L’Escola Municipal de Música de Mataró (EMMM) arriba al desè aniversari i ho fa fent una mirada al passat. Va néixer el 2010 amb la reivindicació de crear un espai públic on poder aprendre música i instruments però també amb l’objectiu de tenir, algun dia, un espai físic on concentrar l’escola. La descentralització d’espais per la ciutat, segons l’EMMM, els ajuda a estendre’s per Mataró però la realitat és que al llarg dels anys han concentrat l’aprenentatge d’instruments en tres seus i han mantingut la descentralització en l’àmbit de la iniciació. El desig de tenir un edifici amb un teatre on poder fer-hi audicions però, segueix ben present. 

De fet, s’estan fent obres a la Nau Minguell, a la Plaça Josep Moragues, per poder tenir una desena d’aules a la planta baixa i el primer pis d’aquesta nau, que l’escola podria estrenar el proper curs. 
La celebració dels 10 anys començarà amb activitats a partir del mes de març i s’allargaran fins al juny en una programació ben variada i especialment amb concerts a l’aire lliure. Uns 10 anys que posaran el punt i final amb la celebració del Dia de la Música a finals del mes de juny on a la Plaça de Santa Maria diferents conjunts de l’escola podran presentar les seves millors versions. L’acte central de la celebració però, serà el 25 d’abril al Teatre Monumental amb un musical en el que hi participaran 150 alumnes de l’escola.

En el Pla de Mandat 2019-2023 del govern mataroní fa constar que per aquest 2020 es podria crear el Centre de les Arts o Escola de les Arts, que sumaria l’Escola Municipal de Música i l’Aula de Teatre i Dansa.

Informa: M.Gómez / C.Salad