Les Santes es queden sense aigua i no hi haurà Ruixada

La situació d'excepcionalitat per la sequera obliga a prescindir d'un dels actes més genuïns de la Festa Major de Mataró

Si l'any passat ja va anar d'un pèl, enguany sí que no hi haurà Ruixada. Amb una situació d'excepcionalitat i amb limitacions d'aigua per a usos lúdics per la sequera, l'acte penjava d'un fil. L'anunci, que ha avançat Capgròs i ha pogut confirmar tvmataro, arriba poques hores abans de la celebració del ple municipal. Una sessió que havia de resoldre aquesta incògnita arran d'una pregunta d'ERC.

El regidor de Cultura, Xesco Gomar, ha admès que només un canvi d'escenari que permetés que les reserves als embassaments milloressin podrien mantenir la Ruixada tal com s'ha fet sempre. La decisió també afecta la resta d'actes que tenen com a protagonista l'aigua com ara la Ruixadeta o l'Esquitxada de Colors.

Malgrat això, l'Ajuntament estudia diferents alternatives com ara mantenir la part musical de la Ruixada o, fins i tot, recuperar la xeringada pels actes infantils, amb un consum d'aigua molt menor que la que s'acostuma a repartir a través de mànegues i aspersors.

Tot i que des de l'oposició, Esquerra havia proposat utilitzar aigua salada del mar i canviar d'ubicació la festa fins al passeig Marítim o la platja, Gomar ho descarta perquè la normativa estableix que en activitats com aquesta s'ha d'usar aigua clorada. Tampoc es podria utilitzar l'aigua de la piscina municipal, tal com s'havia fet en alguna ocasió, perquè el mateix decret de sequera no permit reomplir-la.