Les sales de concerts alcen la veu per denunciar la situació que viu la música

La Sala Clap de Mataró és un dels locals que s’ha adherit a aquesta campanya per denunciar que porta 8 mesos amb les portes tancades

Sota el lema ‘L’Últim Concert’ s’ha començat una campanya per part de les sales d’espectacles musicals que denuncia la situació precària que afronten actualment. Pràcticament fa 8 mesos que aquests espais no poden dur a terme la seva activitat. Una aturada que els ha comportat grans pèrdues econòmiques tant pels seus responsables com per tota la gent que hi treballa. Es calcula que les pèrdues d’aquest sector podrien arribar a finals d’any als 120 milions d’euros, fet que podria provocar que moltes haguessin d’abaixar persianes definitivament.

A nivell local, per exemple, la Sala Clap va optar per ajornar fins al setembre la temporada de concerts que tenia programats al primer semestre de l’any. La combinació entre les dades epidemiològiques del país i les noves restriccions de la Generalitat, van causar que a principis del mes d’octubre se suspenguessin 4 dels 6 concerts que tenien previstos. Pels dos restants, s’ha optat per trobar-los una nova data i esperar a veure si es poden celebrar més endavant.

Precisament aquest context tant convuls i crític, ha fet que 60 sales d’arreu d’Espanya, entre les quals hi ha la Sala Clap de Mataró, s’hagin unit per oferir un concert en streaming que, com diu el lema, no saben si serà el darrer. Es podrà seguir el proper 18 de novembre a partir de les 8 del vespre a la web www.elultimoconcierto.com i a les plataformes de cada local. Pel que fa als artistes que hi participaran, cada sala n’acollirà uns quants dels quals ja se’n coneixen alguns noms. Des de la Sala Clap, per exemple, actuaran The Tyets, Ebri Knight, DJ Hochi, DJ Surda, Badabronx, entre d’altres.

Informa: L.Sanmiquel