Les nits del 28 i 29 de juliol de Les Santes acabaran a les 4 de la matinada

La programació de Les Santes d’aquest any acabarà a les 4 de la matinada amb l’excepció de la nit del 25 al 26 de juliol i la del 26 al 27.  Un canvi que s’ha confirmat aquest dimarts al segon plenari de la Festa Major i que arriba a conseqüència del Pla de racionalització anunciat per l’Ajuntament amb l’objectiu de reduir la despesa de Les Santes en 92 mil euros. Amb aquesta limitació horària i sota la mateixa voluntat de reduir el cost, queden exclosos diferents actes. Segons ha pogut saber Mataró Audiovisual un dels actes suspesos és el de l’Associació Cultural Marrinxa, que organitzava una nit de concerts, contraprogramant també el ‘No n’hi ha prou!’, i que l’any passat van fer al nou Escenari Espigó. La nit del 29 també acabarà a les 4 de la matinada i per tant, el ball de l’Espetec Final acabarà abans del que s’ha fet en els últims anys, deixant fora l’Albada, que comptava amb la presència de Los Labradores.

Segons l’Ajuntament es treballa en l’optimització dels escenaris i, per això, totes les activitats es concentrarien així a la Plaça de Santa Anna, el front marítim, el pati de la residència de Sant Josep i el Nou Parc Central. Tot i que des de Cultura Mataró asseguren que estan treballant en la programació definitiva, sobre la taula s’ha plantejat canviar les havaneres i el gòspel de dia, passant del 24 al 27 de juliol, i omplint aquest primer dia amb les Dissantes. Una mesura que l’Ajuntament no ha confirmat encara.

En els darrers dies l’Associació de Veïns i Veïnes de Peramàs Esmandies s’han mostrat descontents amb l’Ajuntament davant la possibilitat de la suspensió del  Concert Vermut que organitzen cada any el 26 de juliol. Aquest dimarts també han intervingut al plenari i se’ls ha emplaçat a una reunió per acabar de valorar la situació.

 

Informa: M.Gómez

Tags: