Les llibreries, exultants després d’un Sant Jordi de rècord

A falta dels recomptes definitius, tot apunta que les xifres de vendes d’aquesta diada superen amb escreix les anteriors. Les últimes havien estat marcades per la pandèmia i el mal temps

Dilluns 24 d’abril. L’endemà. Les llibreries tenen la persiana baixada, toca descansar. Però la ressaca d’un Sant Jordi exitós és difícil d’esborrar.

Núria Dòria, Dòria Llibres: “Estem cansats, però enormement feliços. Després de tres anys patint, primer amb la pandèmia, després amb restriccions i l’any passat amb una pedregada descomunal, aquest any ha estat meravellós”

Nauoal Harrak, Abacus: “La nostra sensació és molt bona. Hem viscut un Sant Jordi com feia temps que no vivíem. Ha estat una diada prepandèmia.”

Una diada que ha viscut el dia fort aquest diumenge, però que s’ha estès al llarg de tota la setmana prèvia. De fet, les llibreries comencen a preparar Sant Jordi a principis d’any. I és que l’oferta literària és cada cop més àmplia i variada.

Nauoal Harrak, Abacus: “Això sempre ha passat, però sí que és veritat que hi ha molta novetat i molts gèneres per cada tipus de públic: adult, infantil, juvenil”

Núria Dòria, Dòria Llibres:“Una de les coses que fem nosaltres és anar a buscar llibres que són novetat però que potser són d’editorials independents i no tenen tant de ressò. Però ens interessa llegir i ampliar abastar per poder oferir una varietat molt més àmplia amb coneixement de causa.”

Aquest dilluns moltes llibreries han aprofitat per agafar forces. Ara venen dies de posar ordre.