Les Havaneres posen el punt i final a la festa de Les Santes-Escorxador

El barri de les Santes-Escorxador ha celebrat aquest cap de setmana una nova edició de les seves festes populars. Des del passat divendres i fins la nit de diumenge, els carrers del barri han estat protagonistes d’un munt d’actes i activitats diverses, pensades per a tot tipus de públic. El grup Mar Blau ha estat l’encarregat de clausurar l’edició 2017 amb una cantada d’Havaneres que es va acompanyar del tradicional rom cremat. Tres dies plens de festa que, com explica el president de l’associació de veïns del barri de Les Santes-Escorxador, Toni Roy, serveixen per fer caliu i crear bones relacions entre la comunitat, els veïns i la resta de mataronins.

Entre les novetats, aquest any el sopar popular de la festa s’ha amenitzat amb música en directe. Els jocs infantils i els gegants també han tingut un paper protagonista, en una festa que va començar amb el pregó que va pronunciar Jaume Gonzàlez, figura destacada del barri i també membre de Càritas i del centre Sant Pau. Gonzàlez destaca que el seu discurs ha volgut donar importància a Mataró per haver-se convertit en una ciutat d’acollida d’emigrants: tan d’aquells que van arribar a la segona meitat del segle XX des de diferents indrets espanyols, com de les persones d’origen africà als que també s’ha volgut donar les mateixes oportunitats en els últims anys.

Un dels epicentres de la festa ha estat la Biblioteca Antoni Comas, un espai del que disposen des de fa tres anys i, com expliquen des de l’associació de veïns, serveix per nodrir de cultura el barri i l’entorn. El balanç de la festa popular és positiu i el president de l’associació veïnal, Toni Roy, creu que ha estat un encert moure la festa una setmana i fer-la a inicis de setembre, perquè així més gent pugui gaudir-la després d’haver tornat de les vacances.