Les gitanes ballen per 10è any consecutiu a la ciutat

El Ball de Gitanes de Mataró arriba als 10 anys d’història. L’Associació Cultural i d’Esbarjo Mestres del Gai Saber ha preparat una ballada de gitanes especial per aquest proper dissabte. És per això que han convidat a ballar a l’Esbart Ciutat Comtal, les gitanes de Martorelles, el Centre Moral d’Arenys de Munt, el Joaquim Ruyra de Blanes i l’esbart Manresà.  Sis colles, comptant la mataronina, que portaran fins a un total de 144 persones que ballaran alhora repartides en 9 grups de ball. Tots ells ballaran al ritme de La Principal de la Bisbal. I és precisament la música un dels elements que més ha marcat la trajectòria del Ball de Gitanes de Mataró. La presidenta de l’associació, Eva Ribas, reclama més finançament per a les entitats culturals ja que, durant quatre anys, no van poder tenir l’acompanyament de la música.

El maig de 2010 es va presentar el Ball de Gitanes de Mataró tot i que no va ser fins el 2011 quan es va organitzar el format actual i es va apadrinar a les gitanes del Ball de Gitanes de Baix Montseny. Des d’aleshores fins ara, 10 anys més tard, consideren que s’han consolidat a la ciutat. Fa dos anys van incorporar la Mulassa de Mataró com a un dels seus elements d’identitat i ara, segons Ribas, tenen també un projecte important entre mans.

El Ball de Gitanes tindrà lloc dissabte a partir de dos quarts de dotze del migdia a la Plaça de Santa Anna. Un Ball de Gitanes que comptarà amb el cinquè gitanero d’honor, que per aquesta edició serà l’actor i humorista mataroní, Pep Plaza.

Informa: M.Gómez