Les excavacions a Torre Llauder segueixen descobrint el passat romà

La vil·la romana de Torre Llauder és un dels jaciments arqueològics més importants del país, està situada al barri de Pla d'en boet a Mataró i va ser construïda en l'època de l'emperador August, a la fi del segle I A. de C. Per donar a conèixer la història d'aquest monument, declarat Bé Cultural d'Interès Nacional i Patrimoni Cultural d'Espanya, el Museu de Mataró juntament amb la Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró organitzen visites guiades cada dissabte durant l'estiu.

El descobriment de la vil·la romana es remunta a l'any 1961 per l'arqueòleg mataroní Marià Ribas al costat del seu equip de col•laboradors. Actualment, se segueixen realitzant treballs arqueològics a la zona, centrats en l'excavació, restauració i conservació de les restes, especialment dels mosaics. Aquests treballs els duen a terme estudiants i arqueòlegs de la Universitat Autònoma de Barcelona en col•laboració amb l'Ajuntament de Mataró.

Les visites guiades de la Vil·la Romana de Torre Llauder tenen lloc cada dissabte des del 15 de juny fins a 15 de setembre a les 19h00. Els visitants podran veure restes de l'àrea residencial de la vila, com habitacions, vestidors, latrines i banys termals.

Informa: M.Viteri/ E.Andrés