×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

Les dones prenen el festival Nosaltres

Festival Nosaltres

Triple concert femení el que es va viure dijous al vespre al festival Nosaltres. El pati de Can Marchal de Mataró va ser l'escenari pel penúltim muntatge del cicle. Sota el títol de "Tots els combats de la cançó", el concert va oferir una triple proposta liderada per tres dones: Laia Llach, Mabel Flores i Carla Collado.

Les tres intèrprets van versar els seus concerts al voltant de l'imaginari de les lluites compartides com el feminisme, l'anti racisme, l'antifeixisme, l'amor o la llibertat.
Va obrir foc Laia Llach, que amb la seva veu delicada i la seva guitarra va aprofitar per presentar les seves cançons pròpies però també alguna versió. Llach es va mostrar il·lusionada per participar al festival i va explicar que la pandèmia la va agafar just quan iniciava la seva etapa de concerts.

La següent en sortir a l'escenari de Can Marchal va ser Mabel Flores que, després de la gran acollida del seu darrer àlbum "Entre Mujeres", s'ha guanyat un lloc en el panorama de la cançó d'autora actual. El març del 2020 va publicar el seu darrer senzill "Vamos a volar". Tal com explica ella mateixa, la Covid-19 va afectar de manera especial la seva trajectòria, ja que estava immersa de ple en la gira de comiat de part de la seva banda. Flores va fer el concert d'ahir en format íntim, només acompanyada per la seva guitarra.

Finalment, la vetllada la va cloure la cantautora de Cornellà de Llobregat, Carla Collado. Collado és reconeguda per la seva guitarra bel·ligerant, on la visió feminista hi és sempre present. Després de girar arreu del país per ateneus o centres socials, va aterrar a Mataró per presentar el disc "El caos de mi Ciudad". La seva música d'arrel barreja diferents estils: des del reggae fins al pop i la rumba. Collado va expressar el "privilegi" que suposa per ella no tan sols tocar al Nosaltres, sinó simplement el fet de poder pujar a un escenari en temps de pandèmia.

El festival Nosaltres va començar el passat 9 de juliol i ara ja encara la seva recta final. Serà dijous que ve quan es farà l'últim espectacle amb les actuacions de Cine Núria i Gessamí Boada al pati de Can Marchal.

 

Informa: Ll.Arcal/P.Bertran