Les Cases de la Música obren la convocatòria per beques per a grups emergents

Destinaran 100 ajuts per participar en escenaris com el del Mercat de Música Viva de Vic, enregistrar en un estudi o crear càpsules audiovisuals

Oberta la convocatòria per accedir a les beques que les Cases de la Música atorguen a formacions musicals emergents. Els ajuts s’inclouen en el Programa de Suport a la Creació Musical, una iniciativa que aquest any arriba a la seva quarta edició i que s’adreça a grups musicals d’arreu de Catalunya.

El programa inclou 100 ajuts, entesos com un ventall d’oportunitats per a qui comença en el món de la música, com pot ser, per exemple, actuar en el Mercat de Música Viva de Vic i a la Fira Mediterrània de Manresa. També  s’ofereix l’opció de gravar en un estudi, la producció de directes i de càpsules audiovisuals, l’autoria i composició de temes en col·laboració de l’SGAE i l’actuació en els escenaris locals del projecte conegut com a Km0.

Segons les Cases de la Música, aquest programa de suport s’ha convertit en un dels elements principals d’activitat de la seva xarxa, formada per les seus de Mataró, L'Hospitalet de Llobregat, Manresa, Terrassa, Lleida i la comarca del Gironès. En les últimes edicions, s’hi han inscrit més de 450 bandes i artistes.

Els requisits per accedir a les beques es poden consultar al web de les Cases de les Música. Les propostes seran triades per un jurat format per diferents agents musicals i culturals de cada ciutat, a més de per l'equip gestor de les Cases de la Música. La convocatòria estarà oberta fins al proper 1 de març.

Informa: B.Doñate