Les Biblioteques reprenen part de l'activitat amb cita prèvia

Les Biblioteques reobren a partir d'aquest dimarts 2 de juny. Es tracta d'una represa de l'activitat progressiva. L'accés serà limitat a només una part del vestíbul i caldrà cita prèvia per al servei de préstec i devolució de documents, així com consultes bibliogràfiques. Es podrà demanar cita prèvia als telèfons de les biblioteques, a través de correu electrònic o amb el formulari del web de la xarxa de biblioteques de la Diputació. La Pompeu Fabra obrirà dilluns, dimecres i divendres de 3 de la tarda a 8 del vespre i dimarts i dijous de dos quarts de 10 del matí a 2 del migdia. L'Antoni Comas ho farà dilluns, dimarts i dijous de 3 de la tarda a 8 del vespre i dimecres i divendres de dos quarts de 10 del matí a 2 del migdia. Només es podrà accedir a una part del vestíbul que s'habilitarà per a l'atenció dels usuaris. Les persones que accedeixin amb cita prèvia als equipaments hauran de portar mascareta i desinfectar-se les mans abans d'entrar. Pel que fa als llibres que es retornin, passaran catorze dies en quarantena per evitar qualsevol possible contagi.

Les biblioteques seguiran oferint el servei de préstec digital d'eBiblio (llibres, revistes i pel·lícules) i l'accés als continguts digitals de la Biblioteca Virtual. Tot plegat, juntament amb noves plataformes per als clubs de lectura i les hores del conte a través de Youtube Live (els dimarts a les 6 de la tarda i els dijous a les 11 del matí), ha permès mantenir l'activitat de les biblioteques a través d'internet. De fet, segons dades de les biblioteques, el servei de préstec de llibres electrònics ha crescut un 200% durant el confinament.

Des de les biblioteques encara desconeixen quan serà possible el retorn físic als equipaments i de moment aniran adaptant els seus serveis a les noves directrius sanitàries.

Informa: C.Sánchez