Les biblioteques de Mataró repten els lectors a sortir de la zona de confort

Amb l’objectiu de fomentar la lectura, es posa en marxa la tercera edició de #matarodellibres, una iniciativa que convida a llegir 10 llibres de 10 temàtiques en 10 mesos

Lletres i gastronomia, escriptores catalanes, poesia, novel·les clàssiques, veus llatinoamericanes o llibres sobre rails –amb motiu del 175è aniversari del primer tren-. Són alguns dels deu reptes de la nova edició de #matarodellibres. És la tercera vegada que les tres biblioteques de Mataró impulsen aquesta iniciativa amb l’objectiu de fer sortir els usuaris de la seva zona de confort literària. Durant deu mesos -des d’aquest mes i fins a finals d’any- els conviden a llegir deu llibres de deu categories diferents. Tota una marató que els lectors poden compartir a través de les xarxes socials.

Sílvia Barragán, directora de la Biblioteca Antoni Comas: “L’objectiu és ampliar els horitzons dels lectors. És un repte molt lliure; nosaltres cada mes destaquem una categoria, però els usuaris poden llegir aquests deu llibres en l’ordre que vulguin. Però el més interessant és que poden intercanviar recomanacions amb altres lectors que participen en el repte perquè, a banda de moure’s a nivell físic, també té una moguda important a nivell virtual, a través de l’Instagram de les biblioteques de Mataró”.

El repte està obert a tothom qui tingui el carnet de les biblioteques i es pot seguir des de qualsevol punt del món. Cada vegada que els usuaris acaben una lectura poden registrar-la a la fitxa de seguiment. Tota aquesta informació, així com els detalls de cada repte, es poden consultar al web biblioteques.culturamataro.cat

Meritxell Massaguer, tènica de la Biblioteca Pompeu Fabra: “Cada repte té una estructura molt senzilla. Fem unes recomanacions principals que, des de les biblioteques, creiem que poden agradar als usuaris sobre la temàtica en qüestió. A la pàgina web també hi ha informació addicional que els pot ser d’interès, com vídeos o blogs literaris.”

La Meritxell Català ha seguit les dues primeres edicions de #matarodellibres i ara està decidint amb quina lectura comença el repte d’aquest 2023. Diu que és una oportunitat de conèixer autors o gèneres que potser mai hauria escollit.

Meritxell Català, participant del repte #matarodellibres: “En aquesta tercera edició els reptes són una mica més difícils. Però ja és la gràcia; un repte et fa sortir de la teva zona de confort. Et permet llegir des de poesia fins a autors africans o asiàtics. Hi ha molta varietat.”

Com a incentiu, entre totes les persones que completin el repte es sortejaran tres paneres culturals que inclouen experiències en clau local.