L'autora valenciana Gemma Pasqual visita Mataró per presentar els seus llibres per a joves

L’escriptora valenciana Gemma Pasqual ha fet parada a l’Escola Pia Santa Anna de Mataró per presentar la seva trilogia de novel·les juvenils Xènia, que triomfa entre els adolescents. Pasqual està de gira per instituts de Catalunya per explicar els tres volums protagonitzats per una noia que s’enamora per primera vegada i el seu dia a dia. Unes històries que també parlen de noves tecnologies. De fet, els títols dels llibres són “Xènia, tens un whatsapp”, “Xènia, keep calm i fes un tuit” i “Xènia, estimar no fa mal.” L’escriptora creu que els joves s’hi han enganxat perquè es poden sentir identificats en alguns dels temes que tracta.

Gemma Pasqual es mostra satisfeta per l’èxit que els seus llibres tenen entre el sector juvenil. Considera que fan falta nous lectors i creu que cal fer un esforç per promocionar l’amor a la literatura en un món basat en les pantalles. Per això agraeix que després de llegir el primer volum, que en el cas de Santa Anna és de lectura obligatòria, molts adolescents hi connectin i vulguin continuar amb la resta.

La valenciana assegura que s’ho ha passat molt bé donant vida a la Xènia, però tot i així descarta escriure’n una quarta part. Ara bé, ja té una nova trilogia en ment.

Informa: Laura Cera