L'arribada d'en Pellofa XL marca l'inici oficial del Carnestoltes

foto: culturamataro.cat

En Pellofa XL arribarà aquest vespre, a les 8, al Pati del Cafè Nou. Un acte que donarà el tret de sortida oficial al Carnestoltes d’aquest 2018 i que vindrà precedit de l'“Anem-lo a buscar”, una trobada davant l’Ajuntament, on mataronins i mataronines, sortiran en cercavila amb la Momerota, la Momeroteta i l’Agrupació Musical del Maresme, fins al Pati del Cafè Nou. Tot seguit en Pellofa es passejarà fins arribar a l’Ajuntament, on llegirà el pregó, repassant amb humor i ironia l’actualitat de la ciutat. La celebració d’aquest any vindrà marcada també per la crisi dels 40 d’en Pellofa.

Aquesta nit sortiran al carrer també els Portafardells, una activitat, que es fa fora del programa oficial de Carnestoltes, però que és també un clàssic a la ciutat. La Portabardellada sortirà a 2/4 de 12 de la nit de la Plaça del Peix i acabarà el recorregut darrere l’Ajuntament, fent parades per diferents places del centre històric de la ciutat, on aprofitaran per recitar els seus versots.

Dissabte serà el torn de la Gran Rua de Carnestoltes. Sortirà a les 6 de la tarda de la Plaça de Cuba i acabarà al Nou Parc Central on es donaran els premis a les diferents comparses. Ja a la nit, la Plaça Santa Anna serà l’escenari del ball de Carnestoltes. 

 

Informa. A.Gual