L'arribada de la Flama del Canigó recupera la normalitat

Fa més de vint anys que la Flama arriba a Mataró i es reparteix entre les entitats de la ciutat. Després de dos anys de restriccions per la pandèmia, l'acte ha tornat a l'Ajuntament

Com cada any, el foc de la Flama del Canigó s'escampa per Catalunya. A Mataró fa més de vint anys que hi arriba. Ho fa a través de la ruta d'Arenys de Mar i de la mà dels corredors de la Colla Maimakansu, que l'han tornat a portar fins a l'Ajuntament després de dos anys de canvis i restriccions a causa de la pandèmia.

Roser Trilla, Club d'Opinió Jaume Llavina: "Estem contents de tornar a una certa normalitat, tot i que cal dir que la flama ha arribat a Mataró fins i tot en els anys més intensos de la pandèmia. Aquest any tornem a l'Ajuntament amb totes les entitats que han volgut ser-hi i també tenim present a totes aquelles persones que ens han deixat durant aquests dos anys."

Una arribada organitzada per Òmnium Maresme que també ha comptat amb un tast de cultura popular: l'Esbart Dansaires d'Iluro han esperat la Flama amb balls tradicionals. Per la seva banda, la Coral Primavera per la Pau ha fet la lectura del missatge d'aquest any,e scrit per Eliseu Climent. Durant l'acte s'ha encès el peveter i s'ha repartit la flama entre diverses entitats de la ciutat. 

Laia Nonell, presidenta Òmnium Maresme: "La Flama representa la unitat lingüística però també l'agermanament dels Països Catalans. Més enllà, representa la constància com a poble: renovar la flama i baixar-la cada any des del cim del Canigó. A tot arreu la gent s'organitza, fa xarxa, per encendre totes les fogueres amb el foc  d'un mateix origen."

Una Flama plena de simbolisme que també ha passat pel carrer Sant Joan i servirà per encendre la foguera de Can Maitanquis.

Informa: L.Cera