L'Aquelarre de Cervera protagonitza el foc de l'Encesa

L’Encesa,  del Ball de Diables de Mataró, ha portat a la ciutat una mostra d'una de les festes més grans de Catalunya: l’Aquelarre de Cervera. L’acte, que combina  música, ball, esoterisme i el foc infernal, ha començat amb el ball parlat on el Basilisc de Mataró, la figura d’aquesta colla, i els seus convidats s’han dirigit als mataronins en una lluita entre l’Arcàngel Sant Miquel i els Diables. Aquest acte que ha arribat al cinquè aniversari amb aquest format, cada any porta a un seguici o manifestació festiva d’arrel tradicional d’altres indrets de Catalunya. Aquesta vegada s’ha decidit per Cervera, i ha servit per ensenyar a Mataró les seves figures del Ball de Diables “Carranquers”, el Drac “Lo Carranco Bilandó”, la Polla i la Tarasca que han omplert de foc els principals carrers del casc antic de Mataró.

El Ball de Diables de Mataró aquest any ha tornat a encapçalar la cercavila que ha fet aturada a Can Xammar per poder fer els seus balls i enceses de lluïment abans no tornar fins a l’Ajuntament.

El foc de l’Aquelarre de Cervera se suma així a la llista de convidats pels mataronins en aquest acte. L’any passat va visitar la ciutat la Faràndula Gironina, el 2017 el seguici de Torredembarra i el 2016 el Carnaval de Solsona. I més endarrere, també ho ha fet el seguici de l’Arboç i la mostra de vestuari de balls de diables centenaris.

Informa: M.Gómez / A.Duran / E.Andrés