L'alcalde obre Les Santes amb un discurs marcat per l'eufòria

L’alcalde, David Bote, ha estat l’encarregat de fer el tradicional discurs durant la Crida de Festa Major. Aquest 2019, Bote ha destacat els 40 anys que compleixen Les Santes, una festa reconstruïda per iniciativa popular gràcies, segons Bote, a la generositat dels mataronins i mataronines que van recuperar el foc, la dansa, la música i el teatre. L’alcalde ha parlat d’il·lusió pels dies de Santes de petits i grans i també ha destacat la campanya del “No és No”, perquè tothom respecti els altres i els límits quedin sempre clars.

Bote ha remarcat que les Santes han de ser cíviques i segures i que cal viure-les i compartir-les col·lectivament. L’alcalde també ha aprofitat el discurs per celebrar els 300 anys del flabiol a Mataró i els 40 de la Momerota.

Finalment, i amb eufòria desfermada, Bote ha animat les colles a despertar-se, a que soni la música, que cremi la pólvora i que balli la família Robafaves.  

Durant el discurs de l’alcalde hi ha hagut alguns xiulets per part del públic, que també ha mostrat cartells d’Stop 155 i ha cridat “llibertat” una vegada Bote ha acabat el seu discurs.

Després de les paraules de l’alcalde, ha tingut lloc davant de l’Ajuntament la tradicional traca, que ha donat l’inici de la Festa Major. Després s’han pogut veure els primers balls i dormides de les figures institucionals. A més, també ha destacat l’actuació en motiu dels 300 anys del flabiol i la celebració del quarantè aniversari de la Momerota.

 

Informa: M.Rodríguez