Laia Prat Garcia, guanyadora del quart Premi Ventura Ametller

‘Bestiari’ és el poemari guanyador, entre els 113 treballs poètics presentats

‘Bestiari’ és el poemari guanyador de la quarta edició del Premi Ventura Ametller. El volum, que barreja diferents gèneres com la poesia, la narrativa i l’assaig, casa molt bé amb tota l’obra de Ventura Ametller, fet que ha valorat molt positivament el jurat del premi. L’autora és Laia Prat Garcia i era la primera vegada que es presentava al certamen.

“És bastant poètic, però hi ha moments en què jugo. És un bestiari i faig una picada d’ullet als mètodes descriptius de la ciència. Hi ha moments en què faig veure que descric coses d’una manera científica que potser no tenen ni cap ni peus, però que faig amb aquest to assagístic amb una cosa que és poètica. M’agrada barrejar gèneres i posar-hi ironia als temes més seriosos”

Des de l’Associació Ventura Ametller valoren molt positivament que s’hagi arribat a la quarta edició del premi, malgrat haver coincidit en dues ocasions amb la pandèmia del coronavirus. Aprofitant el bon moment de la poesia en català, continuen promovent Ventura Ametller. En aquests moments treballen per poder publicar algunes de les seves obres com Summa Kaòtica o els poemes inèdits.

Informa: M.Gómez / F.Andrés