Laia Maldonado recull el Premi Ventura Ametller de poesia

Mataró ha fet entrega aquest dissabte del Premi Ventura Ametller a Laia Maldonado Llobera, guanyadora de la primera edició del guardó. El jurat va triar per unanimitat la seva obra, “L’Arquitecte”, entre 84 obres presentades per autors tant de Catalunya, com del País Valencià, les Illes Balears i catalans residents a l’estranger. Durant la lectura del veredicte, el passat 21 de març, la secretària del jurat, Marta Puigventós, va destacar la maduresa i la bellesa literària que mostra Maldonado per fer-la valedora del premi. En aquest sentit, Maldonado es mostra molt feliç pel recolzament del jurat. Un premi que encara és més especial, segons explica, perquè “L’Arquitecte” és la seva primera obra.

El lliurament del premi es va fer a la Biblioteca Antoni Comas amb la presència, entre d’altres, de l’alcalde en funcions de Mataró, David Bote; la presidenta de la Fundació Ventura Ametller i filla del poeta, Teresa Clavaguera; l’editor d’Edicions 1984, Josep Cots; i l’ex directora de l’exdirectora de l’Institut de les Lletres Catalanes i impulsora de la figura de Ventura Ametller, Laura Borràs. Segons Laia Maldonado, “L’Arquitecte” parla de la manera com narrem i com narren els demés la nostra vida. Una reflexió de com es construeix la nostra vida i la nostra essència.

El Premi Ventura Ametller està dotat amb 1.000 euros i la publicació de l’obra el proper mes de setembre per part de l’editorial Edicions 1984.

El guardó està impulsat per l’Associació Ventura Ametller amb el suport de l’Ajuntament de Mataró i Edicions 1984 i es va crear per donar a conèixer l’obra del poeta Bonaventura Claveguera, conegut com Ventura Ametller.

 

Informa: S.Ruiz/ J.Méndez