La XXVIII edició del Concurs de Castells de Tarragona, ajornada fins el 2022

La XXVIII edició del Concurs de Castells de Tarragona, ajornada fins el 2022

Durant el 2020 serà molt complicat veure actuacions castelleres. La darrera cita que s’ha ajornat ha estat la XXVIII edició del Concurs de Castells de Tarragona que havia de celebrar-se el 27 de setembre a Torredembarra i els dies 3 i 4 d’octubre a la Tarraco Arena Plaça. L’Ajuntament de la ciutat ha pres la decisió d’ajornar aquesta celebració biennal fins el 2022. Els principals motius que sustenten aquesta modificació en el calendari són la situació sanitària actual i la impossibilitat de garantir mesures de seguretat com ara la distància entre persones en una activitat on la seva essència és, precisament, el contacte humà. 

Malgrat que el Concurs de Castells no podrà celebrar-se com era habitual, l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha anunciat que durant les Festes de Santa Tecla es duran a terme ‘un seguit d’actes, principalment en espais a l’aire lliure i segurs’ oberts a la ciutadania i al món casteller. Els Capgrossos de Mataró no descarten participar en algun d’aquests esdeveniments sempre i quan es puguin garantir les mesures de seguretat. Tot i així, afirmen que trobaran a faltar aquest concurs tant emblemàtic per tot el què comporta. 

En la darrera celebració del Concurs de Castells de Tarragona, ara fa dos anys, la colla dels Capgrossos de Mataró van protagonitzar una molt bona actuació. Van exhibir castells com ara un 3d9f, una torre de nou amb folre i manilles o un 5d9f. Construccions que els van fer escalar fins la quarta posició. 

Informa: L.Sanmiquel