La Xirigota de ‘Los Impacientes’, tanca el Carnaval en directe per Mataró TV

El grup gadità ‘No aguantamos más, vamos de impacientes’ serà l’encarregat de fer riure als assistents del Teatre Monumental amb la seva xirigota prevista pel proper 6 de març

Imatge: Onda Cádiz Carnval

El Carnestoltes a Mataró encara no ha arribat al seu final. Tot i l’enterrament de Pellofa 43è i l’arribada de la Vella Quaresma, els actes de Carnaval a la capital del Maresme no acabaran fins dissabte 6 de març. Serà llavors quan el Teatre Monumental es vestirà per l’ocasió per acollir la xirigota del grup ‘No aguantamos más, vamos de impacientes’. Un acte que també es podrà seguir en directe per Mataró Televisió a partir de les 19 hores. 

A diferència d’altres anys en els quals s’ha celebrat un concurs on hi participaven diverses comparses locals, enguany la pandèmia els ha impedit assajar i és per això que Cita Flamenca, entitat organitzadora de l’acte juntament amb l’Ajuntament de Mataró, va decidir canviar el format de l’espectacle.

Així ho explica el president de Cita Flamenca, Beni Jurado.

Fins ara sempre ha estat un certamen i ara serà una actuació d'una agrupació. Cada any hem fet participar a les agrupacions de Catalunya però aquest any no ha pogut ser perquè no han pogut assajar. Anàvem a sorprendre l'acte però vam tenir la idea de fer-lo tot i que només amb una agrupació. Va ser llavors quan vam pensar en Cadis.

Segons Beni Jurado, president de Cita Flamenca, la xirigota és un gènere que implica humor i interacció amb el públic, un gènere que tal com afirma ‘en els temps que corren és el que ens fa falta’. Els escollits per interpretar-la són un grup procedent de Cadis. Tots ells han viscut aquest tipus d’actuació des de ben petits i segons Jurado, això ‘els dota d’una gràcia diferent a la de les comparses o xirigotes d’aquí’. Pels interessats en assistir a l’acte, Jurado recorda que encara es poden aconseguir entrades a través de la web de Cultura de l’Ajuntament de Mataró.   

Pel que fa l’activitat de Cita Flamenca, aquesta no ha cessat durant la pandèmia. Tot i així, Beni Jurado admet que la programació prevista s’ha hagut de modificar però que en aquests moments confien en poder tirar endavant els esdeveniments previstos.

El problema que tenim és que hem de programar però no podem concretar si quan arribi l'hora es podrà fer o no. Fins ara tenim una bona programació fins el mes d'abril.  A hores d'ara ho farem tot. Si hi ha algun problema però, haurem d'aplaçar tal com hem fet fins ara. 

Des de Cita Flamenca si hi ha una cosa que han intentat mantenir durant la pandèmia ha estat el contacte amb els seus seguidors. Al llarg d’aquests mesos han trobat diverses fórmules per arribar a aquelles persones que no han pogut assistir als seus actes.

L'espectacle es podrà seguir en directe, per Mataró Televisió i streaming a partir de les 19h.

Informa: L.Sanmiquel