La xerrada "Las mujeres que no tuvo la Constitución" és un dels primers actes de la jornada reivindicativa del dia de la dona

El 8 de març és el Dia Internacional de la Dona i Mataró ha programat més d'una vintena d'activitats diferents al voltant d'aquesta jornada reivindicativa. Ahir es va celebrar l'acte institucional a la sala de plens de l'Ajuntament, titulat "Las mujeres que no tuvo la Constitución" a càrrec de Cristina Almeida, advocada i política que ha destacat en la defensa dels drets laborals de la dona durant la seva trajectòria.

Una conferència sobre la norma suprema de l'ordre jurídic espanyol i l'absència de la dona en la seva elaboració i redacció en uns anys de transició on els drets de la dona eren minsos. 

Marisa Merchán, Regidora d'Igualtat, també va intervenir per parlar de la importància de les dones dins la societat i va parlar del concepte "sororitat", sobre la relació de solidaritat entre dones basada en motius socials, ètics i emocionals.

Per cloure l'acte, l'actriu mataronina Clara de Ramón va llegir el Manifest del 8 de març que posa sobre la taula l'esclat de les mobilitzacions feministes en els darrers anys, i remarca la importància del feminisme com a motor de canvi social. També es va exposar la necessitat que, en aquest any d'eleccions, les dones apareguin en les llistes electorals i tinguin bona representació als ajuntaments.

Informa: J.Peñaranda