La Vella Quaresma del 2021, dissenyada per Neil Harbisson

Ahir s’enterrava a Pellofa XLIII i es donava a conèixer la Vella Quaresma d’aquest any, inspirada amb el coronavirus i el temps de confinament

Amb el comiat a Pellofa XLIII i el seu posterior enterro, és moment de donar pas a la Quaresma. Ahir, des del Teatre Monumental, es va donar a conèixer la Vella Quaresma d’aquest any, dissenyada per l’artista mataroní Neil Harbisson i que ha volgut representar dins la seva pròpia bombolla social. Un any que serà ben diferent i és que no es podrà gaudir de la serrada de la pota setmanal des de la plaça de la Peixateria. Un ritual que fa 43 anys que es porta a terme a la ciutat de Mataró i que les restriccions per evitar l’expansió del coronavirus, ara, ho impedeixen. La Confraria de les Set Setmanes, organitzadors d’aquest ritual anual, considera que és un any diferent, però que no s’han de perdre les tradicions i per això s’han adaptat a les circumstàncies. 

Neil Harbisson ha volgut dissenyar la Vella Quaresma d’aquest any inspirant-se en el coronavirus i en el temps de confinament i per això ha utilitzat colors molts foscos i conceptes d’aquest últim any, com ara la “distància”, les “restriccions”, l’“aïllament” o el “toc de queda”, que acompanyen cada una de les potes. El fet de retirar cada setmana un d’aquests mots, creu l’artista, serveix per eliminar els elements de la pandèmia i tornar, així, a la normalitat. La Vella Quaresma també porta mascareta i fins i tot hi ha present una vacuna per evitar ser contagiada de Covid-19. A més, a la versió física que se situarà a la plaça de la Peixateria, s’hi podran veure els braços de la Vella pintats de diferents colors. Cada color representa una nota de la cançó “Serra la Vella” que s’entona cada diumenge quan es tallen les potes de la Vella Quaresma.

El ritual de la Vella Quaresma que durant set setmanes reunia a desenes de persones a la plaça de la Peixateria, aquest any no es podrà dur a terme. Mataró Audiovisual, però, oferirà cada diumenge al voltant de la una del migdia la serrada de la pota que des de la Confraria de les Set Setmanes han enregistrat per no perdre la tradició.

Informa: M.Gómez / M.Castilla