La tercera edició del "Posidònia a la fresca" arriba a Mataró

El festival presenta dos documentals relacionats amb l'entorn marí

El port de Mataró va acollir aquest divendres i dissabte la tercera edició del festival “Posidònia a la fresca”.  Un festival cinematogràfic que té per objectiu divulgar i conscienciar sobre problemes que afecten el mar.

En la tercera edició del festival  “Posidònia a la fresca” es van projectar dos documentals. El divendres es va inaugurar el festival amb Ghost Fishing, un film de Raúl Álvarez que denuncia les xarxes fantasma, aquelles xarxes de pesca que queden abandonades al fons marí, malmetent l’entorn i deixant atrapats a alguns animals, sovint, fins a asfixiar-los.

Dissabte va ser el torn de l’oceanòleg Marc Aquino, qui va presentar un documental sobre la relació entre els humans i els taurons al llarg de la història, acabant amb la falsa impressió que els taurons són màquines de matar que ens veuen com bosses de sang.

Marc Aquino, oceanòleg: El que he fet és parlar sobre la interacció entre humans i taurons per desmitificar que som carn per a ells, parlar de les estadístiques reals anuals i com actuar si ens en trobem un.

El “Posidònia a la fresca” l’organitza Posidonia 2021, una iniciativa ambiental maresmenca amb l’objectiu de promoure la conservació i recuperació de l’alguer de posidònia i les nombroses espècies del nostre ecosistema. L’organització utilitza el festival com a plataforma de divulgació dels seus objectius.

Marcel Gubern, organitzador “Posidònia a la fresca”: Projectem documentals relacionats amb el medi ambient per divulgar part dels nostres objectius com a associació i altres situacions que passen al mar.

La celebració del festival ha comptat amb el suport de l’Ajuntament i el port de Mataró.

Informa: L. Martorell