La Setmana de Música Antiga s’adapta i es farà de forma virtual

El certamen homenatja una de les seves impulsores, Anna Comas

imatge de la 38a Setmana de Música Antiga
38a. Setmana de Música Antiga

La 38a edició de la Setmana de Música Antiga es recordarà pel seu format, totalment diferent. Les mesures restrictives en l’àmbit cultural provocades per la situació sanitària de la Covid-19 faran que aquest certamen musical, un dels que fa més anys que es tira endavant d’aquest estil a Catalunya, sigui virtual. Una edició que sens dubte també anirà marcada per l’homenatge a una de les impulsores del festival, Anna Comas. Ella, regidora de cultura de l’Ajuntament del 1983, va donar l’empenta que faltava al festival, que s’havia impulsat un parell d’anys abans de la mà d’un grup de joves mataronins. La d’aquest 2020 serà, doncs, una edició especial en molts sentits, i potser també una de les més seguides.

La música sacra serà el fil conductor dels concerts. Obres de compositors del segle XVII i XVIII seran les protagonistes amb la seva música sagrada que feia confluir la terra amb l’esperit. Aquest diumenge, dia 8 de novembre, es donarà el tret de sortida al festival amb el recital ‘Beethoven al fortepiano’ interpretat per Josep Maria Roger. El segon concert serà el 15 de novembre amb l’‘Stabat Master’ de Luigi Boccherini en el que hi pertany la soprano mataronina Anaïs Oliveras. El dia 21 serà el torn del Cor Ciutat de Mataró dirigit per Jordi Lluch i en el que recordaran al monjo de l’Abadia de Montserrat Joan Cerols. El ‘Trio Barroc del Cafè’ tocarà el dia 22 de novembre amb ‘Música “da chiesa” instrumental’ i la Setmana de Música Antiga es clourà el 29 de novembre amb les violes de Lux Fundació i el seu recital “De batalles, xácaras, passacalles y otros tientos”.

Tots els concerts es podran seguir a través de les xarxes socials de cultura de l’Ajuntament de Mataró però també per Mataró Audiovisual, en directe, per ràdio, televisió i internet. A més, el Traç de Cultura d’aquesta setmana s’ha dedicat a aquest certamen musical amb entrevistes als protagonistes.

Informa: M.Gómez