La Sala Clap s’adhereix al Sala Cat i programa quatre concerts al desembre

The Tyets, Ebri Knight, Núria Graham i Albert Pla actuaran a Mataró en el marc del projecte Sala Cat

La Sala Clap de Mataró tornarà a oferir concerts aquest mes de desembre després de vuit mesos d’inactivitat i restriccions a causa de la pandèmia. En total, ha programat quatre actuacions del dijous 17 al diumenge 20: The Tyets, Ebri Knight, Núria Graham i Albert Pla. Tots ells actuaran a Mataró gràcies al projecte Sala.Cat, una iniciativa del Departament de Cultura i l’Associació de les Sales de Concerts de Catalunya (ASACC) que té com a objectiu ajudar les sales de concerts privades a recuperar l’activitat i a remuntar econòmicament.

La programació ha anat a càrrec de la Casa de la Música Popular de Mataró, que ha escollit els artistes en funció de factors com la proximitat – The Tyets i Ebri Knight són del Maresme- o la disponibilitat. Des de la Casa de la Música, Elena Ponce explica que s’han acollit al Sala Cat, "no per guanyar diners, sinó per aconseguir visibilitat i deixar clara una idea: que la cultura és segura".

La Generalitat ha destinat al Sala Cat un total de 250.000 euros a repartir entre les sales de concerts, que poden oferir entre dos i sis actuacions amb la meitat del seu aforament. De moment hi ha programats més 80 concerts a 37 sales de 15 ciutats. El projecte només cobreix el desembre, però la Casa de la Música de Mataró ha decidit adherir-s’hi perquè veu el futur ple d’incertesa. 

D’altra banda, la Casa de la Música té programats tres concerts més a Mataró aquest mes de desembre: Apenas uma mulher i Ladies in Jazz, que actuaran els dies 10 i 17 al Casal de l’Aliança en el marc del cicle Músiques Tranquil•les; i Partidaris, actuació prevista el diumenge 27 al Teatre Monumental.

Informa: B. Doñate