La Sala Clap programa concerts després de més d’un any aturats

La primera obertura de portes serà amb el concert de Lildami el 27 de març i més endavant hi ha previst Meritxell Neddermann, Itaca Band, Cine Núria o Ferran Exceso

Després de més d’un any aturats, la Sala Clap ha anunciat que aixeca la persiana. Ho fa programant vuit concerts entre el mes de març i el mes de juny i amb la confiança que, aquesta vegada, no hi hagi res que els aturi. L’actual sala buida del Clap s’omplirà, però només amb 80 persones d’un públic que haurà d’estar assegut i que no comptarà amb servei de bar. La represa de l’activitat en aquest espai ha estat possible gràcies a la col·laboració entre les Cases de la Música, Curtcircuit i SalaCAT a través d’una gira de grups musicals organitzada per l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASSAC). Segons Elena Ponce, que porta la comunicació de la Casa de la Música de Mataró, la programació de concerts s’allargarà tant com les mesures de seguretat ho permetin, malgrat que lamenta que el servei d’oci nocturn segueixi aturat. Escoltem-la.

"La nostra filosofia és que si podem programar ho seguirem fent perquè som un sector que vivim de i per la cultura i per la música i seguirem programant mentre es pugui. Tot i així, la discoteca, el servei d'oci nocturn, que fa el Clap a dia d'avui encara està tancat. Donades les actuals restriccions sanitàries, com hem dit, aquests concerts són amb uns aforaments molt reduïts, sense servei de bar. Davant d'aquest panorama, els concerts de la Sala Clap no haurien estat possibles sense aquesta ajuda i l'acció conjunta amb ASSAC que aposta per la programació variada en l'estil i prioritzant grups locals i del país".

Els concerts donaran el tret de sortida el 27 de març amb Lildami, que per cert ja té les entrades exhaurides, el seguirà Itaca Band el 10 d’abril, Maria Lluïsa i Lluís Cabot el 16 d’abril i Meritxell Nedderamann l’endemà, dia 17. Koers actuarà a la Sala Clap el 8 de maig i Germà Negra ho farà el 18 de juny. A banda d’aquests concerts, però, també actuarà el grup mataroní Cine Núria que presentarà el seu nou EP el 9 d’abril o Ferran Exceso el 7 de maig.

Una programació que segons Ponce és fonamental per seguir apostant per la cultura segura i la música en directe. Dos dels elements que, segons la mateixa font, considera que el públic enyora i necessita. Tornem a escoltar Elena Ponce.

"La bona resposta que hem tingut de públic amb tot el que hem anat programant, evidencia que la gent confia amb la cultura i que la gent aposta per la música en directe i tenen ganes de tornar a gaudir de la música en viu. És per això que nosaltres seguim defensant la cultura segura i necessària i seguirem apostant per la música en directe i per la reactivació del sector en la mesura que sigui possible i en tots els espais on puguem arribar". 

Des de la Casa de la Música ja s’han reactivat també els Vermuts Musicals, el cicle Músiques Tranquil·les i els espectacles familiars Xics’n’Roll. A més, asseguren que mentre les discoteques segueixin tancades han de buscar la manera de reinventar-se i per això aposten per la sessió de la sala a assajos d’orquestres, per exemple, videoclips a grups i formacions musicals o fins i tot estades de curta duració per a la creació.  

Informa: M.Gómez / M.Torres