La ruta al mar descobreix les connexions amb la costa i personatges com "El Ferm"

Mataró ha estat una ciutat lligada sempre al mar. La seva vinculació geogràfica li ha permès treure’n profit al llarg de la història, des de l’inici de la Iluro romana fins als nostres dies. L’entorn natural de la costa, i la transformació i evolució del litoral, ha fet possible que Mataró compti amb una història marítima i naviliera que cal conèixer. Perquè d’ella sorgeixen personatges històrics i tota mena d’històries relacionades amb el mar que han acabat sent transcendents per a la ciutat. Per això, l’Ajuntament organitza la ruta del mar, una passejada que arrenca a l’ermita de Sant Simó i que, amb l’ajuda d’en Xavi Amat, el guia, arriba fins al Port desgranant totes les històries que ha deixat el nostre mar al llarg dels anys.

La ruta ha evolucionat des del 2004, amb el projecte “Mataró ciutat Mediterrània”. Una visita que evoluciona segons els interessos. Relaciona història i dades amb anècdotes curioses i personatges. Amat parla dels costums de la població i maneres de fer dels habitants, sobretot pescadors i mariners. D’entre ells, destaca la figura del Ferm.

La propera ruta al mar es farà el proper 9 de setembre a les sis de la tarda. Una ruta que és totalment gratuïta i per a la què no cal inscripció prèvia.

Tags: