La revista VALORS, nascuda a Mataró, fa 20 anys

Ho celebra amb un número especial que es pregunta si 'si han caducat els drets humans?'. Joan Salicrú, codirector de la revista amb Maria Coll, diu a l'Entrevista de Mataró Ràdio que 'hem consolidat un projecte que llegeix l'actualitat en clau de valors'

Portada del número 20 de la revista VALORS
Portada del número 20 de la revista VALORS

La revista Valors fa 20 anys amb un número especial que es pregunta si han caducat els drets humans. El periodista Joan Salicrú, codirector de la revista amb Maria Coll, explica a l'Entrevista de Mataró Ràdio que després de 20 anys el projecte està consolidat.

JOAN SALICRÚ, codirector revista VALORS
Ens fa il·lusió, i tant que sí. Perquè hem necessitat 20 anys per poder consolidar el projecte, poder presentar-nos amb cara i ulls i poder ambicionar arribar a un públic realment més general.

La revista té per subtítol Filosofia de l'Actualitat. I són precisament preguntes, com fa la filosofia, el que vol plantejar la revista. Preguntes i llegir l'actualitat des del punt de vista dels valors.
 

JOAN SALICRÚ, codirector revista VALORS
Ens agrada més fer-nos preguntes que donar respostes. Donar respostes seria una revista més de moral i una més d'ètica es planteja preguntes. I la filosofia en el fons és el que fa també, plantejar preguntes. Per tant, quan diem això de filosofia de l'actualitat, és intentar a partir de l'actualitat fer-nos preguntes. Per què passen les coses que passen. 

Hem vist clar que el paper que podíem fer no és parlar dels valors de forma divulgativa, que això ja hi ha 50.000 llibres molt ben editats i molts altres recursos a Internet, sinó llegir l’actualitat des del punt de vista dels valors.

La revista, nascuda a Mataró, es publica mensualment en paper i es distribueix a tota Catalunya i compta amb articles de figures de prestigi. A la revista dels 20 anys hi escriuen noms com el filòsof Sami Naïr, la Premi Nobel de la Pau Nadia Murad, l'ex-director general de la UNESCO Federico Mayor-Zaragoza o la doctora en Comunicació Audiovisual Sònia Herrera.