La revetlla del carrer Sant Joan fa 25 anys

Un mar de mòbils immortalitzant la foguera del carrer Sant Joan

La revetlla que organitzen els veïns del carrer Sant Joan ha arribat al 25è aniversari. La participació en el sopar del carrer va ser una de les més nombroses de la seva història. Les taules de veïns i veïnes i els seus familiars i amics convidats ocupaven els dos costats del carrer. Ja fa un quart de segle que aquest sopar del carrer Sant Joan ha esdevingut el referent de la revetlla de Sant Joan a la capital del Maresme. De fet, dissabte fins i tot va arribar gent de Barcelona i altres punts per gaudir de l'ambient festiu que es viu en aquest carrer tant proper al passeig marítim i el mar. 

A dos quarts de dotze de la nit, els gegants del carrer, el Sol i la Lluna, van baixar en cercavila acompanyats de les bruixes i els follets. Els follets van recollir els mals del món recollits en sacs que penjaven dels balcons. Tots els sacs es van carregar en un carro per a ser tirats a la foguera una estona més tard. Les bruixes baixaven amb les seves torxes, tot ballant al compàs dels tabalers. També encenien els fanalets dels veïns. Quan la comitiva va arribar a l'esplanada de Can Maitanquis, es va donar inici a un espectacular castells de focs artificials, que van culminar amb l'encesa del número 25, en homenatge als anys de la festa del carrer.

Les bruixes van encendre la foguera, presidida per una barca i un ninot. I a partir d'aquell moment, les bruixes, els gegants, els nans i tot el públic assistent, van començar a fer les rituals tres voltes purificadores al al voltant de la immensa foguera. Una foguera que cremava com mai i que va obligar a separar bastant la rotallana de gent de la gran font de calor. El moment de l'encesa de la foguera i les rituals voltes van congregra més públic que mai. La coincidència del 25è aniversari i el fet que la revetlla s'esqueia en dissabte, van afavorir aquest enorme èxit d'assistència. Molta gent va voler immortalitzar la foguera amb els seus mòbils.

El 25è aniversari de la festa s'ha celebrat amb diversos actes. Un cercavila amb la Família Robafaves, una decoració especial del carrer, uan obra de teatre a càrrec del grup La Palmera de l'Associació de Veïns de Mataró Centre i un concert vermut amb l'Agrupació Musical del Maresme, han estat alguns d'aquests esdeveniments especials dels 25 anys de la festa del carrer Sant Joan.