La Processó del Prendiment no pujarà aquest any per la Baixada de Les Escaletes

Processó del Prendiment

La imatge del pas de Jesús Captiu pujant les escaletes corrent és una de les més representatives de la Setmana Santa mataronina, aquest any però, no es repetirà. La bastida que ocupa part de la Baixada de Les Escaletes, impedirà que el pas de Jesús Captiu pugui pujar corrents aquest carrer, deixant una de les imatges més seguides de les festivitat a la ciutat.

Substituirà a la Baixada de Les Escaletes, la Baixada de les Espenyes, per on pujarà aquest any la Processó del Prendiment, la tarda de Diumenge de Rams. Un canvi, que tot i venir donat per les obres que hi ha a la Baixada de Les Escaletes, també permetrà, com afirma Jordi Merino, president en funcions de la Comissió de Setmana Santa”, guanyar en seguretat.

Un altre dels canvis més destacats és la recuperació del recorregut antic durant la processó de divendres Sant. El seguici sortirà per primera vegada des de dins la Basílica de Santa Maria i passarà pel carrer Bonaire, enlloc del carrer Nou, per evitar girs complicats i permetre que la processó pugui transcórrer amb més fluïdesa.

Prèviament, divendres al matí, s’exposaran tots els misteris dins la Basílica de Santa Maria, perquè la gent les pugui anar veure. Aquesta serà una altra de les novetats d’aquest any, com també una nova processó, programada pel Diumenge de Resurrecció.

El programa d’actes de la Setmana Santa mataronina compta amb més de 40 activitats.

 

Informa: A.Gual