La Presó obre les portes per mostrar les millores en l’accessibilitat

La seu del MIAIC, el Mataró Art Contemporani, ha habilitat un nou vestíbul a la planta baixa i ha canviat els accessos per poder fins a la cúpula de l’edifici

Cap de setmana gran per al MIAIC, el Mataró Art Contemporani. Ja han acabat les obres de millora de l’accessibilitat de La Presó, l’antic edifici on s’ubica el museu mataroní, i aquest cap de setmana ha obert les portes per donar a conèixer el resultat a la ciutadania.

Així, aquest dissabte han conegut les millores diversos artistes de Mataró, com Perecoll, Ricard Jordà o Marta Duran, i aquest diumenge se n'ha celebrat la inauguració oficial. A l’acte, hi han assistit el ministre de Cultura, Miquel Iceta, el director general de Promoció Cultural, Josep Vives, i l’alcalde, David Bote.

La reforma ha inclòs la creació d’un vestíbul que comunica amb la que ara és la porta principal de l’equipament, al carrer de La Muralla de la Presó. També s’hi ha instal·lat un ascensor i s’hi han construït unes noves escales per accedir des de la planta baixa fins a la cúpula de l’edifici 

La Presó de Mataró va ser construïda per Elies Rogent a mitjan segle XIX amb un sistema “panòptic”, el qual permet veure totes les cel·les des del mig del pati. El següent pas serà habilitar el primer pis de la presó, que és on es troben les cel·les, i condicionar-lo per acollir una residència d’artistes i exposicions.