La Pompeu Fabra fa festa grossa

La primera biblioteca pública de Mataró celebra el dia del seu 25è aniversari amb una Hora del conte especial, un espectacle de dansa i literatura i la música i l’humor de l’Always Drinking Marching Band

El 22 de novembre de 1997 la Biblioteca Pompeu Fabra es convertia en la primera biblioteca pública de Mataró. També era un edifici pioner en l’ús de plaques fotovoltaiques. El primer del país i un dels primers a nivell europeu. Per celebrar-ho, aquest dimarts s’ha convertit, probablement, en un dels dies menys silenciosos de la Pompeu. La tarda ha començat amb una de les activitats més clàssiques i consolidades, l’Hora del conte. Després d’una edició especial, l’espectacle ‘Ja en tenim 25!’ ha recorregut la biblioteca a ritme de dansa i poesia. El relleu l’ha agafat l’Always Drinking Marching Band, que ha passejat la seva música i humor per cada racó de l’edifici, fent que la biblioteca tanqués les portes mitja hora més tard del seu horari habitual. Seguint totes aquestes propostes, una comitiva de persones d’edats ben diverses. Una mostra de la varietat d’usuaris que acull la Pompeu Fabra des de fa un quart de segle, convertint-se així en molt més que un espai cultural; té una funció social.  

Irene Feliu, directora Biblioteca Pompeu Fabra: "El que no canviarà mai és aquest servei que tenim les biblioteques envers la ciutadania sense cap mena de distinció entre persones; ni social, ni econòmica, ni de raça, ni de sexe, ni d'edat. És un servei obert a tothom i gratuït. Diuen que les biblioteques som el segon club més gran de Catalunya després del Barça"

Irene Feliu n’és l’actual directora, però al llarg d’aquests 25 anys la Biblioteca Pompeu Fabra n’ha tingut tres. L’anterior va ser Sílvia Sebastián i la primera, Mercè Millán, recordava durant la festa d’aniversari el dia de la inauguració.

Mercè Millán, primera directora Biblioteca Pompeu Fabra: "Va ser impressionant. Jo no m'ho esperava. No hi cabia ningú, estava tan ple, tan ple, que el protocol que ens havia donat l'Ajuntament d'entrades i sortides es va haver de canviar perquè hi havia massa gent. Tot el personal estava emocionat. Estàvem repertits per l'edifici per explicar i resoldre dubtes durant l'obertura. I com ha arribat fins avui dia. Quin orgull de biblioteca"

Millán remarca que la Pompeu Fabra ha servit de model d’altres biblioteques de la demarcació de Barcelona per la seva manera de ser i fer. Una de les seves característiques és el punt de llibre que cada any dissenya un artista de la ciutat. Per a aquesta ocasió especial, Magda Codina n’ha ideat quatre.