La poesia i un espectacle familiar, protagonistes d'aquesta setmana al Nosaltres

El pati de Can Marchal acollirà la doble proposta aquest dijous a partir de les set de la tarda

El festival Nosaltres no dóna treva i segueix posant llum cultural durant aquest estiu a Mataró. Aquest proper dijous, el pati de Can Marchal acollirà una doble proposta: un espectacle per a tota la família i un recital poètic.

En el primer cas, la proposta estarà capitanejada per Landry, un dels animadors més reconeguts del país. Landry actuarà oferint un repertori de cançons pròpies amb què petits i grans no pararan de ballar al compàs del ventilador. Una mosca desendreçada, una colla d'invents de dubtosa utilitat o uns estris de cuina que es converteixen en instruments són alguns dels elements que formen el paisatge sonor amb cançons alegres, reflexives i surrealistes que faran riure i plorar, ballar i escoltar, viure i conviure. Amb aquest espectacle, Landry anima a tothom a atrevir-se a qüestionar conceptes com les famílies, el menjar o els rumors; però, sobretot, convida a pensar.

L'altre pota de la proposta de demà del Nosaltres pivotarà sobre un gènere tan necessari com a vegades menystingut: la poesia.

Ho farà sota el títol de Poesia/Xarxa, un projecte està coordinat per la mataronina Chantal Poch. Poch és poeta i doctora en Comunicació i està considerada com una de les poetes locals amb més projecció. Sense anar més lluny, el seu primer poemari, L'ala fosca (Viena Edicions, 2020) va guanyar el Certamen de Poesia Salvador Iborra. Poch també forma part de l'antologia Dones poetes de la Maresma i ha recitat al Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat o al Barcelona Poesia. L'acompanyarà també Júlia Francino, amb una poesia que troba la narrativa quasi sempre de la mà de les imatges.

El seu primer poemari, Els excedents, va obtenir el mataroní Premi Ventura Ametller de Poesia 2020. La tercera poeta de l'escenari serà Kerrature, alter ego de Queralt Guinart. Kerrature és un fenomen a Instagram, on els seus versos i il·lustracions són comentats i compartits per milers de seguidors que n'admiren el seu activisme, cruesa i sensibilitat. Una membre de la generació Z que recitarà i es queixarà amb paraules boniques, amb la premissa "massa trista per gestionar tantes merdes". Finalment es podrà veure Penya-segat, un discjòquei en forma d'artista sonor. Es tracta del projecte personal del mataroní Francesc Moré que experimenta amb la poesia sonora i l'electrònica: sintetitzadors, loops i samplers. El músic participarà de la vesprada amb Electrolovers, una invitació per donar una altra dimensió als poemes i obrir-los sonorament a noves dinàmiques artístiques.

La programació del Nosaltres s'allargarà encara fins a finals d'aquest mes i en l'edició d'enguany del festival ja hi han passat artistas de primer nivel com Suu, The Tyets o Ebri Knight, entre molt d'altres.