La passió pel teatre de Moisès Maicas es transforma en llibre

Familiars, amics i companys del món teatral s’han unit per homenatjar el dramaturg i director teatral mataroní Moisès Maicas. Un homenatge que arriba en forma de llibre anomenat “Moisès Maicas. La Passió pel teatre”. Un llibre escrit de manera coral amb una primera part formada per textos de familiars directes i una segona part amb escrits de gent tant de l’àmbit teatral en concret com de les arts en general. També s’inclouen fotografies de les diverses etapes creatives de Maicas i un apartat en què el crític teatral Santi Fondevila repassa tota la trajectòria del dramaturg mataroní. Per acabar el llibre hi figures totes les obres i projectes en els que havia pres part Maicas.Amb tot, com diu el dramaturg mataroní Toni Cabré, el llibre vol servir per recordar la figura de Moisès Maicas i posar en valor la feina que va fer exportant arreu de Catalunya teatre nascut a Mataró.

Fundador de la companyia Teatre Invisible, Maicas va dirigir obres de dramaturgs de renom nacionals i internacionals com Joan Brossa, Valère Novarina o Thomas Bernhard. També havia creat diversos muntatges com el “Dreamin & rapping”, “Shaking Shakespeare”, “Escrit en l’aire” o “Psicosis de les 4.48”, que li va valer el premi BBVA de Teatre 2016 i una nominació als Premis Butaca. Una trajectòria de la qual Toni Cabré destaca, sobretot, l’atreviment que tenia a l’hora de provar coses noves.

Hermann Bonnín, Jordi Coca, Feliu Formosa són alguns dels noms del panorama teatral català que han escrit a “Moisès Maicas. La passió pel teatre”, on també hi ha escrits del dramaturg francès Valère Novarina o l’alemany Jürgen Ellinghaus.

El llibre està editat per l’Ajuntament de Mataró amb el patrocini de l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona.