La pólvora, l’element principal del cartell de la XXIV Diada Mariona Galindo Lora

El proper 3 de novembre se celebrarà la XXIV Diada Mariona Galindo Lora a partir de les 12 del migdia davant de l’Ajuntament. En aquesta jornada castellera, s’hi podran veure les actuacions dels Capgrossos, dels Castellers de l’Alt Maresme i dels Castellers de Lleida. Aquesta és sense cap mena de dubte una de les diades més emotiva per la colla dels Capgrossos de Mataró.

Però qui és la Mariona Galindo? És la nena que va perdre la vida l’agost del 2006 per culpa d’una caiguda des de dalt d’un dels castells que aquell dia estaven intentant aixecar els Capgrossos. En un moment, va trontollar i la Mariona va caure directament sobre el folre. Cinc anys després d’aquest accident, la colla blava va decidir homenatjar Galindo canviant el nom a una de les 3 diades que s’organitzen a Mataró. És per tota aquesta història que la Mariona també està present al cartell de la diada que porta el seu nom. Un cartell on l’altra protagonista és la pólvora:

Els Capgrossos estan immersos en el segon tram de la temporada. Aquest diumenge van actuar a la Plaça del Vi de Girona en el marc de la Diada Castellera de les Festes de Sant Narcís. Els mataronins van fer la que es pot considerar la seva millor actuació d’enguany. Van completar un 4 de 8 amb agulla després de 3 anys sense aconseguir-ho. A més, van realitzar dos castells de nou i el pilar de 7. La propera cita serà per Tots Sants, a Vilafranca del Penedès. Aquesta data està marcada en vermell dins del calendari arribant a ser un dels escenaris on s’espera poder-se veure una de les millors posades en escena de la colla mataronina.

Informa: L.Sanmiquel

Tags: