La Nit de la Cultura premia diversos creadors i entitats de Mataró

Nit Cultura

Segona edició de la Nit de la Cultura de Mataró on s’han entregat els guardons Cultura Mataró a diversos agents culturals de la ciutat.

El premi especial del jurat Guardons Cultura Mataró va ser per al l’actor, director teatral i dramaturg Carles Maicas. El jurat valora el fet de tenir una de les trajectòries més prolífiques i destacades del panorama actual.

Maicas ha sigut director d’Els Pastorets de Mataró, ha sigut un dels impulsors de l’Aula de Teatre de Mataró i ha contribuït a l’estudi i documentació de la història del teatre local i nacional.

Escoltem la regidora de Cultura Núria Moreno que ha expressat la voluntat de l’Ajuntament de reconèixer la feina cultural que es fa a la ciutat

El jurat de la segona edició dels Guardons Cultura Mataró ha estat presidit per la Catedràtica d’Història de l’Art a la Universitat de Barcelona, Rosa Alcoy. Un jurat que també ha premiat la productora audiovisual Clack amb el premi d’innovació i emprenedoria. El Guardó de Projecció de la ciutat ha recaigut en la colla castellera Capgrossos de Mataró mentre que el guardó Compromís i cohesió social ha anat a parar a “Mur”, espectacle de circ de caràcter inclusiu creat per Nacho Flores i Joaquim Aragó. El músic o divulgador musical Joan Vives ha estat guardonat amb el premi Recerca i difusió per la seva prolífica, sòlida i entusiasta trajectòria professional. El taller centenari Serralleria March, per la seva part, ha estat reconegut amb el guardó a la Trajectòria i personalitat mataronina.

La Nit de la Cultura s’ha fet a la Nau Gaudí i l’ha presentat Rubén Yuste. Els Guardons Cultura Mataró són el més alt reconeixement que dona la ciutat als seus creadors i agents culturals.  Entre el mes d’abril i el mes de juny es va obrir un procés de presentació de candidatures, un total de 29, en el qual va poder participar el conjunt de la ciutadania, que després passava a valorar el jurat per dirimir els guanyadors de les sis categories.

Informa: O.Debat/ M.Gómez/ E.Andrés