La Nau Gaudí inaugura nova exposició del fons Bassat dedicada a la dècada dels anys 90

Desena exposició del fons de la Col·lecció Bassat a la Nau Gaudí. Es tracta de la primera, de tres, dedicada a la dècada dels anys 90. Destaca especialment una 20ena d'obres de Ràfols-Casamada i també la presència d'obres d'artistes mataronins com Rosa Codina-Esteve, Perecoll, Josep Maria Codina o Josep Serra. Segons el col·leccionista i director de la Col·lecció Bassat, Lluís Bassat, es tracta d'una etapa en la que li va ser complicat recollir obres, tenint en compte que a l'inici dels anys 90 estava plenament dedicat a la preparació de la cerimònia d'inauguració i clausura dels Jocs Olímpics de Barcelona. Escoltem Lluís Bassat.

La Nau Gaudí ha acollit aquest matí la presentació d'aquesta nova exposició. Lluís Bassat personalment ha comentat les diverses obres, acompanyat d'alguns dels artistes i de la comissària de la mostra, Núria Poch. També hi ha estat present la regidora de Cultura de l'Ajuntament, Maria José Perez. Una visita durant la que Bassat ha volgut posar en valor els artistes mataronins i ha assegurat que es tracta d'una ciutat especialment prolífica pel que fa a artistes de gran nivell. segons ha assegurat aquest bon nivell artístic podria partir de referents anteriors que ha tingut la ciutat.

La mostra que es pot veure des d'aquest divendres al vespre es podria definir com la més personal del col·leccionista, tenint en compte que la pràctica totalitat de les obres han estat penjades al domicili personal de la família.

Informa: C.Sànchez