La Nau Gaudí acull per primera vegada una exposició únicament d’escultures

Una norantena d'escultures omplen l’interior de la Nau Gaudí, que es mostra sense els tradicionals plafons. Es tracta d’una petita selecció de les més de quatre centes figures i escultures que conformen el fons de la Col·lecció Bassat. Una mostra presidida per l’escultura “A la llotja” d’Eusebi Arnau. Datada el 1911, és la peça més antiga de l’exposició. La més jove, datada el 1989, és l’”Últim sospir del polimorf” de l’artista barceloní Gabriel. Entremig, gairebé un centenar d’obres que mai havien estat exposades totes juntes. De fet, el publicista i col·leccionista Lluís Bassat reconeix que ni tan sols ell les havia vist mai sota un mateix sostre i que va quedar impressionat quan va veure-les per primera vegada a la Nau Gaudí. Per Bassat també es tracta de l’exposició d’escultura contemporània més important feta fins el moment a Catalunya.

Artistes de renom internacional com Henry Moore, Eduardo Chillida, Pau Gargallo o Fernand Léger comparteixen espai amb altres no tant coneguts com Konietzny o fins i tot alguna obra d’autor desconegut. També hi ha lloc per l’artista mataroní Perecoll. Un eclecticisme que caracteritza a Bassat que reconeix que a l’hora de comprar escultures no es fixa amb l’autor sinó amb el que li transmet l’obra. L’estima per l’art escultòric de Bassat va començar amb l’obra “Naixement” del barceloní Sergi Aguilar. La interacció i els diferents punts de vista que pot tenir una figura són el tret més destacat per a Bassat de les escultures.

L’exposició es podrà veure fins el mes d’octubre a la Nau Gaudí. Aquesta, però, és només la primera de les mostres escultòriques que s’hi faran. Està previst que el 2019, la Nau Gaudí aculli la segona part de l’exposició d’escultures de la Col·lecció Bassat centrada entre els anys 90 i l’actualitat.

 

Informa: S.Ruiz / È.Andrés