La Mulassa celebra el primer aniversari amb convidats d’arreu de Catalunya

Fotografia: Mataró Audiovisual

S’anomenava Rebombori Gitanero i ha passat a dir-se Rebombori de la Mulassa. Un canvi de nom d’aquest acte per celebrar el primer aniversari d’aquesta figura a la ciutat. L’Associació Mestres del Gai Saber ha tornat a tirar endavant la cita que anuncia per una banda l’arribada  d’aquí a pocs dies del regnat d’en Pellofa i per l’altra, el Ball de Gitanes. Al mateix espai on es va veure per primera vegada la Mulassa, la Plaça de Santa Maria, l’ha rebut de nou aquest dissabte passat acompanyada pel Dofí de Barcelona, els Cercolets de Sant Cugat i la Mula Baba de Girona.  Una excusa perfecte, diuen els organitzadors, per ensenyar bestiari festiu de diferents indrets de Catalunya.

En aquest primer aniversari s’ha aprofitat per recordar la història d’aquesta figura que ja s’havia plantejat fa centenars d’anys a Mataró. L’Associació Mestres del Gai Saber després d’informar-se i documentar-se la va tirar endavant amb un únic objectiu: substituir els cavalls en l’entrada del capità de cavall al Ball de Gitanes.

Pellofa XLI apareixerà divendres a les vuit del vespre i el Ball de Gitanes tindrà lloc dissabte a dos quarts de dotze del migdia.

 

Informa: M.Gómez / J.Méndez